Vi planerar att köra skidkurserna den 14:e och 15:e januari

Vår plan är att genomföra första kurstillfället för skidkurserna nu på lördag och söndag.

Som väderprognosen ser ut nu så ska det vara fortsatt kallt ett tag framöver. Troligen kommer det något snöfall under veckan. Om prognosen stämmer så kommer det inte att räcka till att göra åkbara skidspår i Stockholm tills på lördag. Det kommer även troligen vara för varmt och för kort tid för att Täby konstsnöspår och Rudan ska kunna tillverka tillräckligt med snö för att vi ska kunna träna där.

Däremot så finns det förhoppningar i Storvreta (strax utanför Uppsala, ca 1 timmes bilfärd). De har konstsnöspår och har i dagsläget ca 600 m spår. De planerar att öppna spåren på torsdag. Upplands- och Stockholms Skidförbund har dock planer på att köra skid DM i Storvreta på lördag (14/1) och eventuellt på söndag (15/1). Beslut om detta tas inom någon dag.
 
Följande gäller: Planera för att skidkurserna kommer att genomföras. Platsen blir Storvreta. Notera att de tar ut en spåravgift (ca 40 kr).
 
Visar det sig att det blir goda snöförhållanden i Stockholm så kör vi givetvis här. Fungerar inte Storvreta pga Skid DM eller dåliga snöförhållanden så flyttar vi fram kurstillfället.
 
Vi skickar ut ny uppdaterad information på onsdag kväll (11/1) när vi vet mer.

Detta inlägg publicerades i Längdskidor. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vi planerar att köra skidkurserna den 14:e och 15:e januari

  1. Madeleine Fries skriver:

    Hej,
    Jag vill bara säga att jag är väldigt nöjd med XC skidors skidkurs. Idag gick jag andra av tredje tillfället och det känns jätteroligt att få lära sig av professionell instruktör grunderna i skidtekniken! Det känns mycket mer inspirerande att träna nu! Tack!!!/ Madeleine

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s